Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Δέκα ερωτήσεις Δύναμης συντροφιά για την επιτυχία


Βρισκόμαστε στον τρίτο μήνα της χρονιάς 2014, μιας χρονιάς που έχουμε βάλει στοίχημα με τους εαυτούς μας να την κάνουμε αξέχαστη. Μόλις έχουμε ολοκληρώσει τις πρώτες 60 μέρες της νέας χρονιάς και ελπίζω ότι έχετε βάλει τα δυνατά σας μέχρι σήμερα. 

Οι μέρες περνούν πολύ γρήγορα και τώρα μπροστά μας έχουμε την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου. Ελπίζω να έχεις (θα σου μιλάω στον ενικό για να νιώθουμε κι οι δύο σαν να είμαστε σε μια προσωπική συνάντηση) ήδη χαράξει το τι θέλεις να κάνεις φέτος. Μέχρι τώρα είσαι επάνω στο στόχο σου; Όσο και να πιστεύεις ότι έχεις πολύ καιρό ακόμα, σου θυμίζω ότι ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα. Μένουν λοιπόν λιγότερες από 20 ακόμα ημέρες για την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου. 

Οι βάσεις που θα θέσεις το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς θα είναι καθοριστικές για την επίτευξη του σκοπού σου μέχρι το τέλος του χρόνου. Πάμε λοιπόν να δούμε τις 10 Ερωτήσεις Δύναμης (έτσι τις ονομάζω) που μπορούν να σε βοηθήσουν να «μείνεις μέσα στο παιχνίδι» 

Ερωτήσεις Δύναμης  που θα εκτοξεύσουν την καριέρα αν αφιερώσεις λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου για να τις απαντήσεις: 

1) Ξέρεις πραγματικά τι θέλεις να διεκδικήσεις αυτή τη χρονιά; 

2) Έχεις χαράξει το σχέδιο εκείνο που θα σε βοηθήσει ακολουθώντας το να τα καταφέρεις;

3) Είσαι σίγουρος /η ότι κάνεις κάτι περισσότερο από ότι θα έκανε ο μέσος όρος;

4) Έχεις δημιουργήσει κάπου ένα είδος αξιολόγησης της εκτέλεσης του πλάνου σου;

5) Έχεις «μοιράσει» το τελικό σου στόχο σε μικρές καθημερινές πράξεις

6) Βρήκες τον άνθρωπο με τον οποίο μπορείς να μοιράζεσαι τις ιδέες σου και να βαθμολογείς την μέχρι τώρα πορεία σου; 

7) Επενδύεις σε γνώση που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πως πρέπει να λειτουργήσεις;

8) Ποιες είναι οι δικές σου «πηγές πληροφόρησης» που θα σε τροφοδοτήσουν με σχέδιο και ενθουσιασμό για την συνέχεια;

9) Ποια είναι τα κοντινά σου άτομα που έχεις κοινοποιήσει τον στόχο σου και μπορούν να σε ωθήσουν προς εκείνον τις ώρες που «χαλαρώνεις» (τον σύντροφό σου ίσως);

10) Ποιες είναι οι αλλαγές που έκανες στην καθημερινότητά σου που θα σε ωθήσουν στο νέο τρόπο ζωής; 



Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να απαντήσει σε αυτές τις 10 Ερωτήσεις Δύναμης. Ένας ανώτερος στόχος δεν είναι απλά αποτέλεσμα δουλειάς. Είναι αποτέλεσμα μιας ολόκληρης στάσης. Αν δεν έχεις αλλάξει πράγματα της καθημερινότητας σου θα δυσκολευτείς να κρατήσεις την εστίασή σου στο στόχο σου. Οργάνωσε τη ζωή σου με τρόπο τέτοιο που θα σε διευκολύνει να κατακτήσεις το στόχο των ονείρων σου. Δεν θα ξεχάσω το κλείσιμο του εισηγητή στο ICD σεμινάριο στην Ελλάδα που φώναξε τελειώνοντας:  YES IS POSSIBLE - YES YOU CAN DO IT! (Δείτε τα τελευταία λεπτά από το βίντεο εδώ)




Κλείνοντας θα ήθελα να σου δώσω πολλά συγχαρητήρια, που βρίσκεσαι εδώ. Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο σημαίνει ότι πραγματικά δεν είναι τυχαίο. Ψάχνεις και ψάχνεσαι. Οι περισσότεροι άνθρωποι δίπλα σου ανησυχούν τόσο πολύ για τις τρέχουσες εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, που δυσκολεύονται να βρουν το χρόνο να κάνουν κάτι για τον εαυτό τους. 

Είναι σχεδόν ακατόρθωτο να μπορέσουν να συγκεντρωθούν στην δική τους προσωπική ανάπτυξη. Το κλίμα ευνοεί να συγκεντρώνεσαι περισσότερο σε προβλήματα, δυστυχία, κοινωνικές αναταράξεις, εντάσεις και εγκλήματα.
Όμως αυτό στο οποίο εστιάζονται είναι εκείνο που «μεγαλώνει». Αυτές οι σκέψεις καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό της καθημερινότητας τους. Δημιουργούν και αναπαράγουν περισσότερο στρες, περισσότερο άγχος, περισσότερη αγωνία καταλήγοντας έτσι στην ψυχολογική «παράλυση» και αδράνεια. Έτσι δε μένει χώρος για να ασχοληθούν με την αναζήτηση της  «λύσης». Για αυτό δεν θα πάψω ποτέ να σου τονίζω την δική σου διαφορετικότητα. Πολλά συγχαρητήρια, λοιπόν συνέχισε έτσι δυναμικά, ακόμα κι αν κάποιοι γύρω σου δεν γνωρίζουν ή δεν κατανοούν αυτό που κάνεις. Θα χαρώ πολύ να σε συναντήσω σε ένα από τα επόμενα σεμινάρια μας. 

Καλή επιτυχία 

Ζήσης


ΥΓ: Θα χαρώ πολύ για τα σχόλια σου, τις απορίες σου και οτιδήποτε άλλο. Μην διστάσεις να έρθεις σε επαφή μαζί μου.


Η επιτυχία σου έχει ήδη αρχίσει να «φορτώνει»


Αν σας βοήθησε το παραπάνω άρθρο, μπορείτε να διαβάσετε επίσης: 

1. Πως μπορούμε να οργανώσουμε το χρόνο μας καλύτερα εδώ
2. 7 Βασικά βήματα για την επιτυχία εδώ






6 σχόλια:

  1. Ζήση σε ευχαριστούμε πάρα πολύ. Το πιο πάνω άρθρο μιλά από μόνο του.
    Οι δέκα ερωτήσεις είναι διάφανες, ξεκάθαρες, και μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα, και όπως είπαμε We are going to Rock this year!!!!!
    We are proud of being a part of BeAstarWithUs network.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χρήσιμο αρθρο..πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ το άρθρο είναι πολύ χρήσιμο.Πιστεύω να μας βοηθήσει όλους!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε κι εμείς Μελίνα. Ελπίζουμε να είναι χρήσιμο !

      Διαγραφή